skip

Books on the tram

Ett spårvagnsbibliotek tillgängligt för alla i Göteborg

Digital

Spårvagnsbibliotek i Göteborg, änna! Låna, läs och lämna tillbaka på närmsta vagn när du är färdig!

Det kan vara allt från skönlitterära romaner och biografier till självhjälps- och faktaböcker. Nytt som gammalt. Svenskt som utländskt.

Deras mål är att kunna erbjuda en bred samling som passar alla – oavsett ålder och smak. Böckerna kommer främst från deras egna bokhyllor och donationer från bokförlag.

Projektet är helt ideellt och oberoende, och en del av Books On The Move Global (länk) – ett internationellt initiativ som finns i 14 länder och 20 städer världen över (bland annat även i Stockholm).

SÅ FUNGERAR DET

Hitta en bok med deras klistermärken på en spårvagn. Böckerna kan till exempel finnas på spårvagnens säten eller på bänken vid hållplatsen.

Låna hem boken.

Dela gärna din bokupplevelse på sociala medier med taggen #booksonthetram och @booksonthetram på Instagram.

Lämna tillbaka boken på närmsta spårvagn när du har läst färdigt – så att nästa person också får chans att ta del av en riktigt bra bok.

Det är naturligtvis gratis att låna böcker – och det finns ingen tidsgräns för hur länge du kan låna en bok. De litar fullt ut på att vi visar respekt för varandra genom att ta hand om böckerna och lämna tillbaka dem i rimlig tid.

ENGAGERA DIG

Vill du också engagera dig i projektet och ge böcker ett roligare liv, maila hey@booksonthetram.se