skip

Foodsavers West

Förening som räddar och distribuera mat

På flera platser, Göteborg

Matdistributionerna är avsedda för personer som lever i ekonomisk utsatthet och har behov av mat. Alla är dock välkomna att hämta varor, oberoende storlek på plånbok. En mängd olika livsmedel, inklusive färskt bröd, frukt och grönt och torrvaror, distribueras under varje tillfälle. Den tillgängliga maten varierar från tillfälle till tillfälle och mängden beror på vad som doneras till organisationen. Det finns ingen anmälan som krävs för att besöka matdistributionen, men besökarna får nummerlappar för att organisera platsen i kön. Numren utropas slumpvis när distributionen startar, för att undvika konflikter och vara så rättvist som möjligt.

Organisationen har begränsningar på mängden mat som besökarna kan ta, beroende på tillgången på mat vid det aktuella tillfället. Volontärer instruerar besökarna om hur mycket mat de kan ta för att försäkra att alla får något. Maten beräknas utifrån antalet besökare och organisationen vill att alla ska få en matkasse.

Maten som distribueras tillhandahålls genom samarbeten med flera butiker och bagerier som donerar sina överskott. Volontärer ansvarar för hämtning, sortering och distribution av maten samt miljösortering av kartonger, plast och kompost. Ingen ekonomisk ersättning tillhandahålls för volontärarbetet, allt arbete sker på frivillig basis.

Se filmen om verksamheten på den här länken:
Youtube.com

Tagg: Food

-
Axel dahlströms torg 3
Carl Johans församlingshem
Friskväderstorget 2

Se Facebooksidan för öppettider

Öppettider
Dag Tid
Måndag Stängt
Tisdag Stängt
Onsdag Stängt
Torsdag Stängt
Fredag Stängt
Lördag Stängt
Söndag Stängt