skip

Frilagret

Makerspace, byteshylla och aktivitetshus där unga bestämmer innehållet

Rosenlund, Göteborg

Frilagret är ett kulturhus nära Järntorget. På Frilagret kan du som är mellan 13-30 år förverkliga dina idéer och genomföra dina projekt, allt från en konsert till en utställning, till en samtalskväll, ett lajv eller något helt annat. Det är gratis att arrangera på Frilagret och du får tillgång till både lokaler och teknik. Ett krav för att ordna event där är att det är öppet (inga privata event alltså).

På Frilagret finns även ”Frilabbet” som är ett kreativt labb och makerspace där du kan skapa och göra sådant som kanske inte går att göra hemma, till exempel måla, tälja, sy, klippa och klistra, virka, jobba med en skulptur eller experimentera. På plats finns personal för frågor och stöd. Frilagret har även en byteshylla för bland annat böcker och spel.

I Frilabbet kan du screentrycka (när du gått deras intro-kurs), låna dator (med bland annat Logic och Adobe Program), låna symaskin och göra pins med mera.

Det är workshop i Frilabbet varje onsdag.

Vill du använda Frilagret för ditt projekt kan du fylla i ett formulär som finns på deras hemsida.

Om du bara vill besöka Frilagret utan att själv ordna ett event är du förstås varmt välkommen oavsett ålder! Kolla in kalendern på deras hemsida för att se vad som är på gång. Frilagrets har också ett vegetariskt kafé där du kan fika eller ta en lunch. Det är inget köptvång i kaféet, så det går bra att bara sitta och jobba eller att ha ett möte.

Öppettiderna på denna sida är Frilabbets öppettider, Frilagret har ofta öppet längre beroende på de event som genomförs, se deras hemsida för exakta tider en viss dag.

Frilagret är en del av Göteborgs Stads kulturförvaltning.

-
Heurlins Plats 1

The listed times are the Frilabbet opening hours.

Öppettider
Dag Tid
Måndag Stängt
Tisdag 17:00 - 20:00
Onsdag 15:00 - 20:00
Torsdag 09:00 - 13:00
Fredag Stängt
Lördag 12:00 - 17:00
Söndag Stängt