skip

Gothenburg Hackerspace

Gör-det-själv-verkstad för hård- och mjukvara

Härlanda, Göteborg

Göteborg Hackerspace träffas i regel på lördagar. Fika, allmänt nördigt umgänge och/eller pillande med allsköns projekt är vad som brukar stå på tapeten – antingen så tar du med något eget att pyssla med, eller så kommer du tomhänt och bara hänger!

Ett hackerspace är en fysisk plats där man bedriver många olika projekt och träffas för att diskutera idéer relaterade till teknik och hacking. Det finns inga begränsningar för vilka typer av teknologier de snöar in på, även om det sannolikt till stor del kommer att vara elektronik, mjukvara, gamla faxar och robotar som gör allt möjligt. Robotar som stickar militanta tröjor och bygger andra robotar, exempelvis. Det är ganska mycket upp till de medlemmar som hänger i spacet.

Syftet med Gothenburg Hackerspace är att skapa digitala, kulturella och sociala artefakter samt att sprida kunskap och verka för öppenhet och frihet. Gothenburg Hackerspace laboratorium tillverkar också kultur.

GHS är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening.

Planeras något särskilt (studiecirkel, workshop, föreläsning etc) brukar detta meddelas i förväg på deras hemsida, e-postlista och blogg.

Det är fritt fram att själv arrangera projekt eller evenemang i lokalen; förslag som brukar vara populära kan vara en relevant föreläsning, workshop eller andra kollektiva projekt av olika slag – men det är helt OK att bara dyka upp och titta på.

Behöver du tillgång till projektor eller annan utrustning kan det vara bra att besöka deras IRC-kanal, så de kan crowdsourca material och planera samt annonsera inför projektet (om så önskas).

Du väljer själv ditt engagemang och vad du vill få ut av att medverka!

IRC: #ghs på Freenode http://webchat.freenode.net/?channels=%23ghs

E-postlista: ghs@lists.hackerspace.se

-
Falkgatan 7

Öppettider
Dag Tid
Måndag Stängt
Tisdag Stängt
Onsdag Stängt
Torsdag Stängt
Fredag Stängt
Lördag 15:00 - 17:00
Söndag Stängt