skip

Llama Lloyd

Kulturkafé & co-working space

Kville, Göteborg

Robin Olsson är en musiknörd som driver ett kafé där du kan hyra cyklar, en kontorsplats i co-workingspacet eller prata om kollaborativ ekonomi.

Kafé Llama Lloyd är inget vanligt fik, det grundar sig nämligen i en tanke Robin har om hur han vill att hans vardag ska se ut: att ha lite rutiner, att jobba med folk och att kunna vara kreativ på jobbet. Det avspeglar sig i verksamheten, det vinstmaximeras inte med billiga småkakor med massa e-ämnen, här bakas det från grunden efter farmors recept, det allra mesta är dessutom ekologiskt och en hel del veganskt. På vardagarna gör han olika sorters soppa, morotssoppan är till exempel gjord efter ett recept han fick av sin första soffsurfare, norskan Siri. Hon var alltså den första att sova på hans soffa, som han lånar ut till resenärer på väg genom Göteborg. Med tiden blev Robin ambassadör för CouchSurfing i Göteborg och idag är fiket värd för det nätverkets månatligt möte, första onsdagen i månaden, vilket också är veckodagen han brukar göra Siris morotssoppa.

När Robin involverade sig i Couchsurfing blev han intresserad av kollaborativ ekonomi och hur man kunde utveckla samma tankar som det innebär att sova på en främlings soffa till andra delar av samhället. Det var många idéer som hade twittrats fram och tillbaka med Mattias på Skjutsgruppen när de “möttes” via Skype på det konstituerande årsmötet för föreningen som står bakom Smarta Kartan: Kollaborativ Ekonomi Göteborg. I föreningen ser Robin sin roll att sprida ordet om dessa nya idéer till folk som inte själv sökt upp kollaborativa verksamheter, med andra ord att tipsa kafégäster om Sambil, Skjutsgruppen, Trustroots och så vidare.

Eftersom Robin är övertygad om att cykeln är lösningen på många av våra städers problem ger han 10% rabatt till alla som kommer på cykel. Detta är en del i att skapa en starkare cykelkultur i Göteborg, men har även lett till att många kallar kafét för ett cykelkafé. Robin själv brukar kalla det cykelkulturkafé. Kulturen avspeglar sig bland annat i utställningar i kaféts #8bitgalleri och ibland spelar små band. Några av banden har han intervjuat om mat på llamalloyd.se, som innan kafét öppnade främst var en mat- och musikblogg, men numera främst är en webshop för specialkaffe och konstprints.

Mitt i pandemin öppnade Robin ett co-working space mitt emot kafét där du kan koncentrera dig på ditt arbete och ha roliga pauser där lunch ingår på kafét: llamalloyd.se/coworkingspace


Hyr en tandemcykel!

-
Väderkvarnsgatan 16 A

Stängt Januari och Februari.

Öppettider
Dag Tid
Måndag Stängt
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 15:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängt