skip
Ett bord med en yta att arbeta på. En skrivmaskin står på bordet. I bakgrunden syns en hylla.

Uno – Ungdomens hus

En kreativ mötesplats för dig som är 16 - 25 år.

Tingvalla, Karlstad

UNO, Ungdomens hus är en kreativ mötesplats för dig som är 16 – 25 år. Mötesplatsen finns i Karlstad och har öppet vardags- och lördagskvällar. Det kostar ingenting att komma in på UNO och det krävs inget medlemskap. 

På UNO har du möjlighet att delta i, samt att planera och genomföra, många olika slags aktiviteter, arrangemang och kurser. Många lokaler är helt fria att boka- exempelvis danssal, designrum, replokal, VR-rum och Black box. För att få använda vissa lokaler med känslig utrustning som DJ studio eller musikstudio, behöver du ha deltagit i en kort introduktionskurs.

Många lokaler är flexibla så att du kan göra många olika saker där, UNOs Black box används till exempel vid möten, scenframträdanden, filmvisning, workshops, dans och spel. På UNO finns också material och utrusning som konstmaterial, instrument, projektor, dator, inspelningsutrustning, yogamattor, inspirationsböcker, digitala spel och brädspel som du kan låna och använda när du besöker UNO. Eftersom sakerna används gemensamt, istället för att många äger ett eget exemplar av något en sällan använder, så sparar vi på miljön tillsammans. Du kanske också sparar både pengar och utrymme hemma! På UNO kan du även laga, göra om eller dekorera dina saker istället för att kasta dem och köpa nya. Här finns också en freeshop där en kan ta med sig ett plagg och byta mot ett annat som redan finns där, inlämnat av en tidigare besökare. Om du som besöker UNO har egna idéer på projekt som skulle vara roliga att genomföra med hållbarhetstema, så finns här både projektcoachning och medel att söka för unga arrangörer. Välkomna!

Ett rum tagit uppifrån som visar en öppen yta med ett bord och stolar. Runt om finns ett mindre bord och en hylla samt ett ställe att ladda mobiltelefonen. En klädställning med kläder som kan fås. På väggen är en kanin klädd i grön kappa målad. En trappa till vänster och till höger om dem sittplatser i olika nivåer med kuddar i blandade färger. Personal på UNO som tar en kaffe. I bakgrunden syns en vit hylla med böcker och bakom en grön vägg med tavlor.

-
Västra Torggatan 16

Observera att öppettiderna kan vara ändrade. Dubbelkolla alltid på verksamhetens hemsida/sociala media.

Öppettider
Dag Tid
Måndag Stängt
Tisdag 15:00 - 21:00
Onsdag 15:00 - 21:00
Torsdag 15:00 - 21:00
Fredag 15:00 - 23:00
Lördag 15:00 - 23:00
Söndag Stängt