skip
pop-up återbruk tar emot saker och lånar ut lådcykel

Pop-up Återbruk

Här kan du lämna föremål och avfall du inte längre vill behålla samt fynda saker till hemmet.

Digital

Det ska vara enkelt att göra sig av med de ägodelar man inte längre behöver. Dessutom blir det roligare om man samtidigt kan ta med sig något nytt hem. Pop-up återbruk cirkulerar runt i inner- och ytterstaden från april till och med oktober.

Se hemsidan för aktuella datum och platser.

Vid Pop-up återbruk kan du låna en lådcykel för att frakta dina prylar från hemmet och till oss. Det är helt gratis att låna den. Pop-up är anpassat för gång- och cykeltrafik. Har du bil – åk till återvinningscentralen.

Personalen som jobbar på pop-upen hjälper dig bedöma vad som kan återanvändas och vad som ska lämnas som återvinning. Det går bra att lämna in grovavfall i den storlek som du själv kan bära och miljöfarligt avfall som målarburkar, nagellack, batterier, lampor och olika typer av kemikalier.

Återbruk

För återbruk gäller generellt att föremål med lägre värde ska ställas ut i pop-upens fyndhörna. Då kan andra i ditt bostadsområde få glädje och ta med saker hem. Du får gärna ta med sig saker från pop-upens fyndhörna men berätta för personalen att du gör det. Det är för att vi för statistisk på hur många saker som återbrukas.