skip
En grå soffa, två vita soffbord. Matbord och vita stolar. Byrå i trä. I bakgrunden hyllor fyllda med varor till salu.

Solareturen

Välfylld och stor second hand-butik som ständigt uppdateras med nya varor

Våxnäs, Karlstad

Tillsvidare gäller följande öppettider och restriktioner på Solareturen:
Öppet: tis-tors 11-16
Maxantal kunder i butiken: 20st.
Väntetid förekommer.
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar till att hålla avstånd både i kön utanför samt inne i butiken.

Handla ensam och stanna hemma vid minsta symptom.

Hos Solareturen hittar du second hand-varor till hemmet. Här finns det mesta: möbler, böcker, elektronik, verktyg, tavlor, köksgrejer och kläder. Samtidigt som du fyndar så gör du även en insats för miljön.

Har du saker som du inte längre behöver, men som är för bra för att kastas? Då kan du skänka dem till Solareturen. Du kan lämna dina saker direkt till butiken eller till den bemannade återvinningsstationen på Våxnäs återvinningscentral. Det finns även en container på Heden. I mån av tid hämtar Solareturens personal saker.

Solareturen är en del av arbetsmarknadsverksamheten och ger möjlighet till arbetsträning för cirka 70-100 personer med fokus på återvinning.

På Solareturen finns cirka tjugo arbetsstationer där varorna kontrolleras och iordningställs för försäljning i verksamhetens second-hand butik.

Intäkterna från Solareturens försäljning går tillbaka in i verksamheten vilket även inkluderar Solacykeln vid Bibliotekshuset om sommaren, och underhållet på Sållaren, som Karlstad kommun använder bland annat för kolloverksamhet.

Hattar som hänger från taket, korgar fulla med hattar på golvet under. Kontorsstol med gitarr ståendes i. Byråer i trä i bakgrunden.

-
Spårgatan 3

Observera att öppettiderna kan vara ändrade. Dubbelkolla alltid på verksamhetens hemsida/sociala media.

Öppettider
Dag Tid
Måndag Stängt
Tisdag 11:00 - 16:00
Onsdag 11:00 - 16:00
Torsdag 11:00 - 16:00
Fredag 11:00 - 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt