skip
En grå soffa, två vita soffbord. Matbord och vita stolar. Byrå i trä. I bakgrunden hyllor fyllda med varor till salu.

Solareturen

Välfylld och stor second hand-butik som ständigt uppdateras med nya varor

Våxnäs, Karlstad

För att undvika ytterligare smittspridning av Covid-19 kommer Solareturens butik vara stängd under hela januari.

Hos Solareturen hittar du second hand-varor till hemmet. Här finns det mesta: möbler, böcker, elektronik, verktyg, tavlor, köksgrejer och kläder. Samtidigt som du fyndar så gör du även en insats för miljön.

Har du saker som du inte längre behöver, men som är för bra för att kastas? Då kan du skänka dem till Solareturen. Du kan lämna dina saker direkt till butiken eller till den bemannade återvinningsstationen på Våxnäs återvinningscentral. Det finns även en container på Heden. I mån av tid hämtar Solareturens personal saker.

Solareturen är en del av arbetsmarknadsverksamheten och ger möjlighet till arbetsträning för cirka 70-100 personer med fokus på återvinning.

På Solareturen finns cirka tjugo arbetsstationer där varorna kontrolleras och iordningställs för försäljning i verksamhetens second-hand butik.

Intäkterna från Solareturens försäljning går tillbaka in i verksamheten vilket även inkluderar Solacykeln vid Bibliotekshuset om sommaren, och underhållet på Sållaren, som Karlstad kommun använder bland annat för kolloverksamhet.

Hattar som hänger från taket, korgar fulla med hattar på golvet under. Kontorsstol med gitarr ståendes i. Byråer i trä i bakgrunden.

Second hand Saker Diverse prylar Kläder Leksaker Second hand
-
Spårgatan 3