skip

Starta en karta

Ni kan starta Smarta Kartan i din stad, på din ort eller i din kommun genom att starta en dialog med den ideella föreningen Kollaborativ Ekonomi Sverige.

Kollaborativ Ekonomi Sveriges styrelse 2022

Gillar du att ringa, ringer du Jonathan Mattebo Persson på 070-010 90 80 som är underlättare i arbetsgruppen för Smarta Kartan. Gillar du att maila mailar du Jonathan eller Robin på jmp@kollekogbg.se och robin@kollekogbg.se.

Gillar du att dricka kaffe kommer du till Göteborg och kafé och co-working space Llama Lloyd och snackar med Robin.

Orgnr: 8024939434 | Bankgiro: 5155-9839 | www.kollaborativekonomi.se


En bra förutsättning är ett etablerat samarbete mellan en aktör från civilsamhälle och en kommun på samma ort.

Smarta Kartan är en webbsida och en digital karta för att synliggöra, förklara och normalisera delningsekonomin och underlätta för hållbar konsumtion. Användare kan upptäcka, förstå och hitta till initiativ och verksamheter som verktygspooler, fruktlundar, makerspaces, delningsappar och leksaksbibliotek och allt vad de där kan hyra, dela, byta, låna, ge och få. Urvalet är kriteriebaserat och verksamheter som exponeras har alla gemensamt att de frigör outnyttjade resurser och främjar tillgång framför ägande. Innehåll skapas och uppdateras av lokala redaktioner runt om i Sverige av tjänstepersoner och invånare i nära samverkan.

Smarta Kartan har inga annonser, inga freemium-modeller eller inloggningskrav och ingen data säljs vidare till tredje part. Hemsidans kod (white label) är Open Source licens CC-0. Vid uppstart av nya samarbeten i nya orter finns kostnader för uppstart samt en löpande licensavgift.