skip

Mimers Kulturhus

Bibliotek, Konsthall, Teater, Kulturskola och Café

Centrum, Kungälv

Mimers kulturhus inrymmer Kungälvs stadsbibliotek, teater, utställningshall, samlingssalar, kulturskola, ungdomsverksamheten KultLab samt Mimers café.

Konstgalleriet

I Konsthallen kan besökare ta del av flera intressanta konstutställningar per år. Urvalet är varierat, med tonvikt på samtidskonst av professionella konstnärer. Salen är 120 kvadratmeter med sju meter högt i tak och en vacker glasad fasad som vetter mot gårdsgatan utanför. Alla utställningar har fri entré.

KultLab

KultLab är en öppen verksamhet med inriktning på ung kultur. Här kan unga hänga med sina kompisar och spela TV-spel, fika och pyssla, spela brädspel, baka, kolla på film och mycket mer! KultLab erbjuder: Musikstudio med möjlighet att spela musik i replokalen eller göra musik i musikstudion. Ateljé med möjlighet att måla och skapa och en danssal för dans och teater. Det finns även möjlighet att delta i olika kurser och workshops. Verksamheten är riktad till alla ungdomar från årskurs 7 upp till 20 år. All verksamhet är gratis.

 

Mimers teater

På Mimers teater ges föreställningar och konserter i fullängd. Repertoaren är bred och brukar innehålla både laddade relationsdramer och den lokala Kungälvsrevyn. I teatern ges konserter med högkvalitativ musik i olika genrer, klassiskt, pop och rock, med gästartister eller musiker från regionen. Teatern har 341 sittplatser.

 

Utrymme för möten

Mimers Hus är byggt för att vara en mötesplats och erbjuder stora möjligheter för företag och föreningar att hyra rum för att hålla konferenser. Här finns mötesrum för 20-340 personer, en god miljö och tekniska förutsättningar för en lyckad konferens.

 

Ett hus för kunskap

I Mimers Hus finns möjligheter till många olika typer av utbildningar från 16 år och uppåt. Här hittar du gymnasieskola och gymnasiesärskola med nationella och individuella program samt vuxenutbildning. Livslångt lärande i en organisation med betoning på eleven och dess personlighetsutveckling, elevinflytande samt inspirerande och trygga miljöer är några viktiga mål i kommunens skolplan.

 

Böcker och digitala medier

Biblioteket har böcker och tidskrifter från världens alla hörn, musik, film och spel att låna. Det finns också gott om läsplatser, datorer för allmänheten och trådlöst mot Internet. I läs- och skrivrummet finns särskild hjälp för personer med lässvårigheter. Om du inte kan ta dig till biblioteket kommer böckerna hem till dig – med en särskild service för funktionshindrade. Biblioteket erbjuder också ett brett utbud av aktiviteter: sagostunder och workshops, bokcirklar och författarträffar, informationsträffar om Internet och e-böcker – för att bara nämna några.

Kontakt:

Biblioteket
0303-23 82 10
E-post: stadsbiblioteket@kungalv.se

Kulturskolan

0303-23 82 38
E-post: kulturskolan@skola.kungalv.se

Kulturvärd
0705-39 65 88
E-post: kultur@skola.kungalv.se

Konsthallen
E-post: kultur@skola.kungalv.se

Mimers café
0701-46 93 33

 

 

-
Trollhättevägen 4