skip

Cykelköket Medicinareberget

En öppen gör-det-själv cykelverkstad.

Annedal, Göteborg

Cykelköket Göteborg är en gratis gör-det-själv-verkstad för alla som behöver laga eller serva sin cykel. Här kan du på plats låna verktyg och få stöd av en “köksmästare”medan du själv reparera din cykel. Detta cykelkök “räddar” också cyklar som annars skulle slängas, som medlem kan du få en begagnad cykel per år, som du själv får rusta upp. Ett medlemskap kostar ca 50-100kr/år. Om du redan har en cykel behöver du inte bli medlem för att komma dit när det är öppet och fixa eller låna verktyg.

Deras ambition är att höja cykelns och cyklandets status, samt fungera som en socialt engagerande mötesplats för cykelintresserade i alla åldrar. De håller regelbundet öppet verkstaden, samt håller kurser och workshops i cykelmekande. Förutom sin lokal har de pedaldriven kapacitet att rycka ut och vara med på t.ex. festivaler, företag eller miljömässor.

Folkbildning och kollektivt lärande är centralt i deras verksamhet. Vem som helst, oavsett kunskapsnivå, är välkommen att ta del av och engagera sig i verksamheten. De samarbetar med t.ex. hyresvärdar för att samla in cyklar som sedan kan erbjudas som renoveringsobjekt åt behövande.

-
Medicinaregatan 18B

Öppettider
Dag Tid
Måndag Stängt
Tisdag 18:00 - 20:00
Onsdag Stängt
Torsdag Stängt
Fredag Stängt
Lördag Stängt
Söndag Stängt