skip

Om Smarta Kartan Malmö

Smarta Kartan Malmö är en plattform som ska göra det lättare för Malmöbor och besökare att upptäcka och ta del av delningsinitiativ. På Smarta Kartan listas verksamheter i Malmö där du kan hyra, byta, låna, ge och få.

Delningsekonomi är en växande trend som innebär att man lånar, hyr, eller på andra sätt delar varor och tjänster med varandra. På det här sättet använder vi våra resurser effektivare och skapar möjligheter för nya innovativa tjänster. Delningsekonomi kan också bidra till gemenskap och social hållbarhet i stort, till en enklare, roligare och mindre kostsam vardag, och till en kommun som är attraktiv att leva i.

Vem står bakom Smarta Kartan?

Smarta Kartan har sitt ursprung från Göteborg i ett partnerskap mellan Göteborgs stad och den ideella föreningen Kollaborativ Ekonomi Sverige (KES).

Smarta Kartan Malmö har utvecklats inom projektet Malmö InnovationsArena och driftas sedan 2019 av Malmö stads Fairtrade City-kansli på miljöförvaltningen.

Kartan utvecklas i samverkan med KEG och Göteborgs stad, aktörer i de olika orterna/städerna som använder kartan och medborgare.

Vill du bygga en egen karta?

Smarta Kartans plattform är Open Source som white label och vem som helst får installera den (under eget varumärke) och utveckla den vidare till vad som helst. Vill du utveckla en Smarta Karta för din ort eller använda plattformen till något annat projekt så kontakta föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg. Kontaktuppgifter hittar du på deras hemsida:
http://www.kollekogbg.se/

Öppen källkod och användarlicenser

Smarta Kartans generella licens är Creative Commons Erkännande 4.0 Internationell om inte annat anges. Kartfunktionen på plattformen är utvecklad av OpenStreetMap® Foundation under licensen ODbL.

Tillgänglighet för smartakartan.se/malmo

Malmö stad står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Det här dokumentet beskriver hur smartakartanmalmo.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Den här webbplatsen är delvis inte förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, eller m du behöver information från smartakartanmalmo.se på något annat format, till exempel tillgänglig PDF, stor text, Lättläst, ljudinspelning eller punktskrift kan du meddela oss.

Du kan också kontakta oss på följande sätt:

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.