skip

Plaskdammar

För alla barn som vill plaska i vattnet utan att behöva åka till stranden

Malmö

I Malmö finns det tre plaskdammar som är öppna under sommarlovet.

Folkets park

Malmös nyaste plaskdamm hittar du i Malmö Folkets park. I närheten finns en stor, nyligen upprustad lekplats och dessutom alla Folkets park övriga aktiviteter. Toaletter finns i närheten av plaskdammen.

Rosengårds vattenlekplats

Plaskdammen är riktigt spännande och du hittar den på västra Rosengårdsfältet, söder om Hårds väg. Här kan du åka linbana över vattnet, leka med fontäner och alla andra redskap som finns på lekplatsen. Toalett finns.

Rörsjöparken

Malmös största plaskdamm och en av de mest välbesökta. Dammen ligger i den östra delen av parken – Drottninggatan stör mindre än man kan tro. Gräsytorna är inbjudande stora för barn med mycket spring i benen. Toaletter och en dusch finns vid plaskdammen.

Vattenkvalitet

Alla plaskdammar har daglig tillsyn, då bland annat klorhalten mäts och vid behov åtgärdas. Vattenkvaliteten (bakteriehalten) testas regelbundet under säsongen. Om vattnet i någon av Malmös plaskdammar är otjänligt töms dammen och rengörs. Sedan fylls nytt vatten på igen och det är OK att bada. Om problemen med vattenkvaliteten inte går att åtgärda för tillfället, stängs plaskdammen.

-
Plaskdammen i Folkets park
Plaskdammen i Rörsjöparken
Rosengårds vattenlekplats

Öppettider

Alltid öppet